Edelsteentherapie

Als kind groeide ik op in de zeventiger jaren. Een bijzondere tijd. Een hele andere tijd dan nu. De kaugomballen-/ prullaria- en sigaretten-automaten gewoon nog op straat. Een snoepwinkel op weg naar school. De gezelligheid en gemoedelijkheid van de ouderwetse braderieën, waar iedereen naartoe ging. De uitbundige familiefeesten bij opa’s en oma’s, in een zaaltje met dansorkest, onder veel gelach en plezier. De bakker (waar je een zoet suikersnoepje kreeg), de slager en groentewinkel in de dorpskern. Je kan je het bijna niet meer voorstellen hoe we het destijds zonder computer en mobieltjes deden. Weet nog goed dat ik als klein kindje het stilstaand testbeeld op de televisie helemaal geweldig vond, daar konden ze me uren voor laten zitten en de klanken van muziek met de grote koptelefoon op mijn hoofd, helemaal onder de indruk ervan. Wat ik ook al jong ervaarde, dat ik heel gevoelig was en al vroeg diepe emoties in mezelf voelde. Dat ik het definitieve van “de dood” niet kon begrijpen bijvoorbeeld en dat ik echt niet kon snappen waarom mensen elkaar kwaad konden doen of oorlog bestond. Ik snapte daar als klein meisje helemaal niks van. Ook had ik geregeld hele akelige nachtmerries, waardoor ik midden in de nacht, angstig bij mijn ouders in bed kroop. Hiernaast kon ik gefascineerd naar de schoonheid om me heen kijken, een mooie lucht, de bloemen met zijn insectjes en ervaarde ik een bijzondere band met dieren. Bouwde ik achter de bank in de woonkamer met dekens en spulletjes mijn eigen veilige ‘huisje’. Het liefste wandelde ik in de natuur, in het bos, wat vaker gebeurde op zondag, naar verschillende bossen in België met oma en een oom en tante of in Oostenrijk in de bergen op vakantie. Vanaf een jaar of 12 ging ik met een hond van een boer bij ons in de straat wandelen, nadat deze overleed, wandelde ik ook dagelijks met de volgende hond. Telkens het mooie gebied waar ik nu nog steeds wandel. Ook de kleurrijke edelsteentjes en sieraadjes trokken me als kind al enorm, bv. op vakantie in Oostenrijk of op marktjes waar ze lagen. Voor mijn omgeving zal het ook niet gemakkelijk zijn geweest om met dit overgevoelig kind om te gaan, zeker in een tijd dat hooggevoeligheid nog niet bekend was.  Alles bij elkaar opgeteld zorgde het ervoor dat ik me steeds meer in mijn binnenwereld ging terugtrekken en wat ik me kan herinneren vaak heel erg alleen en onbegrepen heb gevoeld.

De druk van het voortdurend presteren op school, zowel de lagere als middelbare en zelfs mijn vervolgopleiding, had een grote impact op mij. Had flink last van faalangst en jaren na de afronding van de Hogeschool had ik nog dromen dat ik proefwerken niet haalde. De ontmoeting met mijn huidige man op de middelbare school heeft mij destijds veel veiligheid en stabiliteit gebracht. Rond mijn dertigste openbaarden zich extreme hoofdpijnen, die zich steeds opnieuw 2x per jaar een aantal weken lieten zien. Ook het hypergevoelige was dan heel heftig. Na een jarenlange zoektocht en geregeld denkend dat ik in die fases overspannen of zelfs ‘gek’ aan het worden was,  kwam ik er uiteindelijk achter dat dit de hoofdpijnvorm: episodische paroxysmale hemicrania is, waarschijnlijk in combinatie met migraine, ten gevolge van het onderdrukken van mijn hooggevoeligheid. Ook ontdekte ik pas veel later dat ik in deze periodes heel erg ‘open’ stond voor informatie vanuit, ik zal het hier benoemen als  ‘het Universum’, ‘de Bron’, ‘Lichtwezens’, ‘het grote Collectief’ en mijn ‘Hogere zelf’. Dit uit zich bij mij in waarschuwende en/ of voorspellende dromen, sterke intuïtie en inzichten over de richting van mijn eigen levenspad en de versterking van mijn zintuigen (helder-weten, – voelen, -zien, -horen en -ruiken), wat ervoor zorgt dat de omgeving veel intenser ‘binnenkomt’. In de 2 weken dat ik aanvallen heb, ‘zie’ ik ook de gezichten van mensen die ik tegenkom heel anders, het voelt voor mij alsof ik een kijkje in de ziel mag nemen… Het dagelijks bezig zijn en werken met de edelstenen, de New Paradigm MDT (shamballa energie), het ontmoeten van vele gelijkgestemden en door de versterkte intuïtie vinden van de juiste mensen om me hierin te begeleiden is voor mij heel waardevol geweest in mijn proces.

Dit beknopte levensverhaal schreef ik om verschillende redenen, de helende werking voor mezelf en om diegene die het leest uit te nodigen tot zelfreflectie om ook te durven voelen en in  zijn of haar hart te kijken naar wie ze werkelijk zijn. Vanuit openheid en kwetsbaarheid, kracht laten ontstaan. In je eigen kracht gaan staan!

De mensheid maakt wereldwijd al eeuwenlang, in verschillende culturen en beschavingen gebruik van edelstenen, voor gezondheidsredenen en vreugde, kracht, bescherming, als sieraden, make-up maar ook gebruiksvoorwerpen (bv. Een drinkbeker). De kracht en schoonheid van edelstenen zijn bijzonder. Je kan ze zien als natuurlijke energieboosters en genezers. Ze kunnen onze lichamelijke, emotionele en spirituele systemen ontgiften van de stress en spanningen in deze hectische tijd en de kwaliteit van leven verbeteren. Op iedereen toegepast worden, zowel mens als dier. Of om plekken binnen of buiten te zuiveren door er stenen neer te leggen.  Wanneer verschillende stenen op een speciale manier, vorm worden neergelegd, de stenen onderling verbonden en geactiveerd worden, komt er speciale sturing, die het potentieel van de kracht van de stenen verbeterd en vergroot. Iedere afzonderlijke steen heeft meerdere verschillende werkingen, dit heeft met frequenties en trillingen te maken en resonantie. Alles is trilling! De sterke connectie tussen mens en edelsteen/ kristallen komt voort uit het volgende, de aarde bestaat voor 80% uit kristalbasis, de onderliggende geometrische structuur van onze lichamen is kristallijn. Dit verwijst naar de opstelling van onze moleculen in specifieke patronen. Ons bloed is vloeibaar kristal (Zijn bewezen onderzoeken gedaan naar de werking van edelstenen op mensen vanuit de kwantum fysica).

Je bent welkom om tijdens een intuïtieve individuele behandeling van ongeveer een uur, de werking van de edelstenen, kristallen te ervaren. Tijdens zal ik invoelen op je chakra’s, blokkades ontdekken en chakra’s balanceren door middel van het leggen van geschikte edelstenen op chakra’s en faciliteren van de New Paradigm (shamballa-energie). Contact via het contactformulier, of persoonlijk bericht op facebook pagina van Steenergie.

Bronvermelding: The Book of Crystal Grids/ Philip Permutt/ 2017