Kristallen Klankschalen

Nog niet zo lang geleden werd er op een dag aan me gevraagd of de kristallen klankschalen iets voor mij waren. Vanwege de connectie wat ik voel met de edelstenen. Dit heeft me aan het denken gezet… Ben vervolgens informatie gaan opzoeken over de kristallen klankschalen, die ik niet echt kende. Heb me laten leiden door mijn gevoel of dit ook daadwerkelijk iets voor mij zou kunnen zijn. Vroeger heb ik in de fanfare gezeten met een blaasinstrument (bugel en later ook trompet). Ook zat ik op pianoles, waar ik destijds als kind met frisse tegenzin iedere week heen ging. De verwenste pianolessen bleken jaren later van pas te komen. Een club vrienden gingen vanuit de fanfare een big band oprichten. Na een aantal jaren ging ik meedoen en uiteindelijk evolueerde dit in een 5 koppige feestband met een rijke geschiedenis. Een hechte club waar ik met veel plezier heel wat jaartjes trompet en toetsen heb gespeeld. Mooie herinneringen bleven over nadat we de gezamenlijke beslissing namen om de band te ontbinden. Muziek heeft dus altijd een belangrijke rol in mijn leven gespeeld.

Afgelopen jaar ben ik gaan ervaren hoe het voelt om met de kristallen klankschalen samen te werken. De 7 kristallen klankschalen hebben verschillende geluidsfrequenties en werken allemaal afzonderlijk op een van de 7 chakra’s in het lichaam. Dus de diepe klankschaal met toonsoort/ frequentie C werkt op chakra 1: de Basis-chakra en op energetisch level alles wat hiermee verbonden is. Klankschaal met frequentie D werkt op chakra 2: de sacrale chakra. Enzovoort… tot en met chakra 7. Ik merk tijdens het bespelen dat het een heel balancerende, rustgevende en helende werking heeft om mijn lichaam en geest. Het lijkt hart en ziel te raken, de werking voelt diep te gaan, kan ook onbewuste stukken of oude pijn/ trauma in jezelf ‘aanraken’. Zodat het zichtbaar wordt voor je en getransformeerd mag worden. Het voelt heel fijn om er mee bezig te zijn en tijdens het bespelen draait het voor mij vooral om dit met intentie te doen, naar de ander, de omgeving en mezelf toe. Tot nu toe zie ik dat iedereen het ondergaan van een klankschalensessie anders ervaart. Ieder mens is dan ook  uniek en bewandelt op zijn of haar manier en tempo het te volgen levenspad.

Kom dichter bij je gevoel.

Leer jezelf beter kennen.

Gun jezelf dit mooie cadeau!

Vroeger werd er ook al gebruik gemaakt van trillingen en heling.

Op de foto is te zien hoe het hoofd van de man in een metalen kom zit. Zachtjes werd de kom met de hamer aangetikt, zodat er vibratie of geluid werd geproduceerd. Afhankelijk van de kracht van de aanslag van de hamer werden wisselende tonen gecreëerd.

In de tijd is het wetenschappelijk bewezen dat trillingen, geluid en tonen, pijn kunnen verlichten. Alles is trilling. Zoals je ziet op de foto hebben de vrouwen, hun handen in een bepaalde positie staan, dezelfde manier als heden ten dage energiewerk uitgevoerd kan worden.

Bronvermelding Mw S. Wendel FB

Dualiteit

Soms raak je zo ver verwijderd van je hart, dat je het buiten jezelf gaan zoeken. Adviezen van mensen die het vast goed bedoelen. Jouw waarheid, gekleurd door onderliggend trauma. Onderliggend trauma van de ander raakt je eigen onbewuste, diepe trauma stukken en wordt geïntegreerd als jou waarheid. Hun levensdoel en daaruit te bewandelen levenspad, vloeit geruisloos over in het jouwe.

Totdat het universum de juiste omstandigheden creëert, zodat je ontwaakt. Signalen waren er al langer, tekens op verschillende manieren. Anderen wijzen je er voorzichtig op, maar je wilt het nog niet zien, de tijd is nog niet rijp. Je ziet je eigen blinde vlekken niet. Boosheid openbaart zich. Na een tijdje in het duister te hebben getast, komt de vraag, waarom is je dit aangedaan? Waarom heb je je dit laten gebeuren? Achter deze vragen schuilt de pijn en verdriet van de afwijzing.

De diepte van de put raken, denken niets meer te voelen. Je uiteindelijk afvragen, wie je eigenlijk bent? In essentie?

Plots komen kraakheldere inzichten. Zie je opeens, voel je, weet je wat daadwerkelijk goed voor jou is. Dat jouw pijnlichaam van diepe, oude pijn uit dit leven of zelfs vorige levens zich gekoppeld had aan dat van de ander. De veiligheid die je hierbij ervaarde, bleek schijnveiligheid. Je verwijderde je steeds verder van je hart. Negeren van signalen die je intuïtie je vaak genoeg gegeven had. Na overweldigende chaos, ontstond ruimte in jezelf, boosheid mocht er zijn om vervolgens omgebogen te worden. Patronen waarin je vast zat, werden uitgefilterd en herkend. Je likte je wonden, liet in liefde los. Besefte dat een gebrek aan zelfliefde dit veroorzaakte. Je leert niet voor niks. Vergeving van die ander… die worstelt met eigen diepe pijn en vooral… vergeving van jezelf. Blik op oneindig. Oprijzen. De diepe stem in jezelf horen dat je op de juiste weg bent… zelfveroordeling voorzichtig achter je latend. Terug in je kracht staan. Jezelf ontketenen en bevrijden van de onzichtbare ketenen die jij immers zelf hebt toegelaten. Bevrijd jezelf! Schep nieuwe kansen, voor jezelf en op deze manier, indirect voor de ander. Je innerlijke kind troosten en omarmen in de grote, boze wereld. Daar waar het (door)heen gaat, het voor zijn/ haar hoogste goed is. Om te groeien en te shinen.

Je zal merken dat zodra orde geschept wordt in je eigen binnenwereld… je in het oog van de storm je de kern ontmoet… wanneer je de angst in de ogen kijkt… Er een diepe kalmte ontstaat. Wat er ook voor negativiteit en chaos om je heen ontstaat… het mysterie van het leven weer een stukje verder ontrafeld is.

Jij ‘weet’ wat je waard bent.

Puur vanuit Kracht.

Simpelweg Zijn.

In Liefde.